четвъртък, 13 септември 2012 г.

Моят блог за математика

Здравейте, приятели и добре дошли в блога ми за решения и задачи по математика. В него ще публикувам интересни задачи, а заедно с вас ще търсим решенията им - като разбира се ще помагам в някои случаи :)

Надявам се в бъдеще моят блог да бъде в помощ на зрелостници и кандидат-студенти за матура и изпити. Ще се радвам, ако го разпространите сред приятелите си, които също се подготвят, и да решаваме, и да се учим заедно на това прекрасно изкуство, което е математиката.

В коментарите можете да казвате задачи, които са ви затруднили при решаването, а аз ще ги публикувам и после заедно ще търсим възможните им решения.

Тъй като съм привърженичка на онлайн обучението, ви препоръчвам ако знаете английски, да започнете да ползвате сайта Khanacademy.org, който разполага с огромна база данни от видеоклипове с обяснения на почти всичко в математиката, а също и със задачи в интерактивен формат, които решавате след като изгледате някой урок. Дано негов еквивалент се появи скоро и на български или поне да бъде преведен.

Пожелавам ви успех в подготовката и в крайните резултати на изпита ви по математика и се надявам с мое и ваше съдействие, да успеем да помогнем и на други ваши връстници и съученици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар